Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina 2023.

Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina 2023.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave od 30. ožujka 2023. raspisani su izbori članova vijeća nacionalnih manjina i izbori predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koji će se održati u nedjelju, 7. svibnja 2023.

Odluka Vlade Republike Hrvatske stupila je na snagu 3. travnja 2023. a time prestaje i dosadašnji mandat članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

Vijeće nakon prestanka mandata do konstituiranja u novom mandatu obavlja poslove koji su nužni za redovito poslovanje vezane za programske aktivnosti i održavanje poslovnog prostora za što je sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina ovlašten predsjednik Vijeća.

Obavijest Grada Zagreba o izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih  manjina Grada Zagreba 2023. i prestanku mandata možete pročitati na poveznici – Prestanak mandata- obavijest- 3.4.2023

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba