SREBRENICA 1995-2022: XVI. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ i nagradni natječaj za najbolji literarni rad/esej i kratki videozapis na teme inspirirane tragedijom Srebrenice

SREBRENICA 1995-2022: XVI. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ i nagradni natječaj za najbolji literarni rad/esej i kratki videozapis na teme inspirirane tragedijom Srebrenice

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici organizira niz programa od kojih su dva posebno usmjerena prema mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima: XVI. konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi” i nagradni natječaj za najbolji literarni rad/esej i kratki videozapis na teme inspirirane tragedijom Srebrenice.

Vijeće BNMGZ već šesnaest godina zaredom organizira konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi” koji okuplja mlade iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odaju počast žrtvama Srebrenice. Srebrenički genocid, najveće je stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti o kojem mladi ljudi najbolje mogu naučiti iz neposrednog susreta s preživjelim svjedocima na mjestu zločina.

XVI. konvoj “DA SE NIKAD NE ZABORAVI” održat će se petak/subota, 14.-15. X 2022. a zainteresirani za sudjelovanje u Konvoju mogu se prijaviti u uredu Vijeća BNMGZ na adresu elektroničke pošte: vbnmgz@vbnmgz.hr  do 7. listopada 2022. godine. Program Konvoja dostupan je na poveznici: XVI Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja DA SE NIKAD NE ZABORAVI – PROGRAM.

U okviru projekta raspisan je i Nagradni natječaj za najuspjeliji literarni rad/esej i kratki videozapis u 2022. godini potaknut tragedijom Srebrenice na koji se mogu prijaviti učenici srednjih škola s područja Republike Hrvatske. Propozicije nagradnog natječaja dostupne su na poveznici: Natječaj za najbolji literarni rad-esej i kratki videozapis.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba na tel. 01 631-4109 ili e-mail: vbnmgz@vbnmgz.hr.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba