Tribina – Dani sjećanja na Srebrenicu, 26.05.2011.

Tribina – Dani sjećanja na Srebrenicu, 26.05.2011.

Kad bi kosti mogle govoritiI ove godine, uoči odlaska V. konvoja mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja u Srebrenicu, u organizaciji VBNMGZ, Vijeće žena organizira tribinu koja  je tematski vezana za Srebreničku priču. Tribina  će se održati u četvrtak,  26.5.2011. u 19.00 sati predstavljanjem knjige:
“Kad bi kosti mogle govoriti” – Saliha Smajlovića
Ova knjiga je potresno kazivanje i svjedočanstvo o genocidu i zločinima nad Bošnjacima od 1992. do 1995. godine. Autor ove knjige, Salih Smajlović novinar islamskih informativnih novina „Preporod”, sakupio je svjedočenja preživjelih žrtava genocida i teških zločina počinjenih nad Bošnjacima u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine.
Knjigu će, uz autora, promovirati
Abdulgafar ef. Jukić
Umirovljeni profesor-odgajatelj Gazi Husrevbegove medrese, koji je samo u periodu od početka agresije pa do kraja 1993., kao imam, klanjao preko 600 dženaza šehidima Sarajeva.
Drugi promotor je mladi sarajevski imam
Muhamed ef. Memić
Muhammedov brat blizanac Ahmed i  otac Suljo ef. Memić, imam u Novoj Kasabi, ubijeni su negdje oko Srebrenice, nakon što su se, samo po Allahovu emeru, od Muhammeda odvojili na drugu stranu…

Petar Glušica