XIV. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“

XIV. konvoj mladih Bošnjaka RH i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u sklopu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije organizira XIV. konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi” koji će se održati petak/subota, 09.- 10. X 2020. godine.

Vijeće BNMGZ već četrnaest godina zaredom organizira konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi” usmjeren prema mladim ljudima, srednjoškolcima i studentima koji u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odaju počast žrtvama Srebrenice.

Cilj projekta je djelovanje na podizanju svijesti mladih ljudi o važnosti tolerancije, uvažavanja drugog i drugačijeg, punom poštivanju ljudskih prava, neprikosnovenosti ljudskog života i dostojanstva. Na kontinuiranu edukaciju o toleranciji i demokraciji posebno nas obvezuje to što istina o Srebrenici ni nakon dvadeset i pet godina nije potpuna: još uvijek nije utvrđen ukupan broj žrtava niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela.

S obzirom na trenutnu situaciju vezano uz epidemiju COVID-19 bolesti i propisanih mjera zaštite zdravlja ljudi, ove godine Konvoj “Da se nikad ne zaboravi” će se održati simbolično a broj sudionika je ograničen s maksimalnim dozoljenim brojem putnika koji mogu primiti 2 (dva) autobusa.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba