Inicijativa direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona mr. Almazage Ćatovića

Inicijativa direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona mr. Almazage Ćatovića

U svakoj općini dati ime jednoj ulici po Safetu Isoviću …

Image 

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona pokreće inicijativu i javnu kampanju da u svakoj općini u Bosni i Hercegovini jedna ulica dobije ime – ulica Safeta Isovića. Ova inicijativa se pokreće kao dio kontinuirane kampanje koju provodi Turistička zajednica Tuzlanskog kantona na promociji sevdalinke kao turističkog proizvoda.

 

''Predlažem da se u svim općinama u Bosni i Hercegovini jednoj od ulica da ime gospodina Safeta Isovića. Smatram da je Safet Isović dao ogroman doprinos za razvoj kulturno-historijskog blaga Bosne i Hercegovine. Gospodin Safet Isović dao je ogroman doprinos sevdalinci kao turističkom proizvodu'' – izjavio je ovim povodom direktor Turističke zajednice TK, mr. Almazaga Ćatović.

 

Sevdalinka se u Bosni i Hercegovini vijekovima baštini kao pjesma izuzetne estetske vrijednosti i predstavlja nedjeljivi dio identiteta ovih prostora. Bosna i Hercegovina je prepoznatljiva u svijetu i po sevdalinci, a Turistička zajednica TK-a je prepoznala ovu nemjerljivu vrijednost. Doprinos Safeta Isovića očuvanju i njegovanju ovih vrijednosti nemjerljiv je i stoga ova inicijativa da se imenuju ulice u BiH po njemu ima puno opravdanje i zavrjeđuje punu pažnju javnosti.

 

 

12. februar/veljača 2008. godine

BMG Bosanska medijska grupa

admin