Izvještaj s 1. međunarodnog turnira NK NUR 2012.

Izvještaj s 1. međunarodnog turnira NK NUR 2012.

U organizaciji NK NUR , a pod pokroviteljstvom Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba održan je 1.Međunarodni turnir „NK NUR 2012.“Na turniru na prekrasnom travnjaku glavnog igrališta SRC Borovje nastupilo je 16 ekipa. Uz domaćina NK Nur, ekipe NK Zet, NK Hašk, GNK Dinamo, NK Mladost(B), NK Karlovac, NK Sava(J), NK Zvjezda Gradačac, NK Jedinstvo(Vučkovci), NK Stup –Step junior Sarajevo, NK Concordia, NK Maksimir sa preko 250 igrača.Turnir je trajao dva dana 09. i 10. lipnja 2012. godine i pohodilo ga je preko 1000 ljudi.

 

 

Pobjednik turnira je momčad NK HAŠK 2001 god. koji su u dva dana pokazali najbolju igru i nogometno znanje te zasluženo postali prvi osvajači turnira. Ovim putem im iskreno na tome čestitamo! Sve ostale ekipe su također pokazale zavidno nogometno znanje i dostojno prezentirali svoje klubove i zemlje. Ovim putem naš klub se posebno zahvaljuje ekipama NK Zvjezda, Gradačac, NK Jedinstvo(Vučkovci), NK Stup-Step junior Sarajevo iz susjedne nam Bosne  i Hercegovine što su došle i uveličale naš turnir. Prikazali su odličan nogomet i korektno ponašanje te na taj način dostojno prezentirali svoju zemlju.

U dva dana odigrane su 33 utakmice, a sve utakmice su vodile sutkinje Sabina Bolić, Maja Petravić i Nada Žarković.

Na turniru su nastupile i 4 djevojčice i to dvije u ekipi Jedinstvo(Vučkovci), jedna u ekipi Rugvice i jedna u ekipi Zvjezda Gradačac. Ovo je također jedan raritetan podatak jer svi znamo da je jako teško naći i jednu djevojčicu na turniri , a mi smo ih imali četri.

Sve utakmice su odigrane u fair play igri i bez ijednog incidentna ili sporne situacije što je za svaku  pohvalu!

U dva dana turnir su pohodili i razni gosti od kojih bi željeli izdvojiti predsjednika Vijeća bošnjačke nacinalne manjine grada Zagreba gos.Kemala Bukvića , tajnicu vijeća Sabinu Sejkić i vijećnike Asima Hamzića i Remziju Hodžića,  te predstavnika Zagrebačkog nogometog saveza gos.Davora Blaškovića.

Završni dan turnira koji je počeo utakmicama četvrtfinala prikazao je odličan nogomet. Najbolja utakmica turnira bila je  četvrtfinalana utakmica između NK Mladost(B) i NK Zvjezde Gradačac. Utakmica je završila 2:2 te se pristupilo izvođenju deveteraca. Više sreće su imali igrači iz Buzina, jer je jedan od igrača Zvijezde pogodio vratnicu.

Prije same finalne utakmice domaćin turnira NK NUR je predstavio svoj omladinski pogon (zagiće, limače, mlađe pionire, pionire, kadete i juniore). Igračima svih selekcija, u suradnji sa roditeljima, kao uspomenu na ovu nogometnu sezonu poklonjene su zlatne medalje i zahvalnice.

Medalje su uručili predsjednik Vijeća bošnjačke nacinalne manjine grada Zagreba gos.Kemal Bukvić i gos.  Jašarević Fahrudin viši inspektor, ratni instruktor specijalne policije „Alfe“ inače 21.06.2012.godine zapovjednik počasnog voda za otvaranje spomenika poginulim bošnjacima u domovinskom ratu RH.

Medalje su, u pratnji svojih roditelja i rodbine, dobila 83 igrača što je bilo preko 300 nazočnih. Ovo će našoj djeci, ali i roditeljima i članovima uprave kluba, ostati u trajnom sječanju.

Uvertira finalnoj utakmici bio je nastup Bošnjačkog kulturno umjetničkog društva „SEVDAH“ koji je na malonogometnom betonskom igralištu zapalio 400 –tinjak posjetitelja koji su se priključili plesu. O sličnim nastupima Društva na budućim turnirima svakako treba razmisliti, te na vrijeme osmisliti kulturno umjetnički program koji će dati poseban štih sportskim natjecanjima.

Sama finalna utakmica opravdala je epitet finala i vidjeli smo odličan nogomet. Momčad Zeta pokazala se kao tvrd orah i prvo poluvrijeme protiv renomiranog Haška vodili su 1:0. Međutim kvaliteta je u drugom poluvremenu došla do izražaja i momčad Haška zasluženo je slavila 3:2 te postala prvi pobjednik 1.Međunarodnog turnira“ NK NUR 2012 “

Nagrade su uručili predsjednik Vijeća bošnjačke nacinalne manjine grada Zagreba gos.Kemal Bukvić, predsjednik NK NUR Nazim Halidović, predstavnik Zagrebačkog nogometnog saveza Davor Blašković, vratar NK Lokomotive Igor Lovrić, glavni imam zagrebački Aziz Alili, član uprave i Medžlisa Islamske Zajednice Zagreb, Mirsad Srebrniković.

Turnir je u potpunosti uspio i ispunio sve ciljeve koje smo imali prije početka :

  • Promocija škole nogometa NK NUR-a i Islamske  zajednice Zagreb
  • Afirmacija djece da se bave sportom i zdravim životom, te se maknu od svih vrsta ovisnosti
  • Promicanje zajedničkih nacionalnih, socijalnih, humanitarnih, zdravstvenih, etičkih i drugih interesa u široj zajednici
  • Edukacija djece iz nogometnih znanja i takmičenja
  • Učenje djece međusobnom uvažavanju i poštivanju bez obzira na sve različitosti
  • Unapređenje suradnje treneri – roditelji – djeca
  • Unapređenje suradnje sa drugim klubovima
  • Učenje djece da jedino timski rad donosi rezultate
  • Unapređenje suradnje i ostvarivanje novih kontakata sa klubovima iz BiH koji će nastupiti na turniru
  • Promovirati turnir kao tradicionalan

Pohvale su po završetku dolazile sa svih strana što nas je činilo ponosnim. Moram napomenuti da su najveći doprinos u organizacijskom smislu ovom turniru ispred NK NUR dali nositelji programa sportski direktor kluba Mumin Hodžič i voditelj Škole nogometa Stanislav Kljutić.

Na kraju treba spomenuti i one koji su su zaslužni da se turnir održao, a  to je generalni pokrovitelj turnira VIJEĆE BOŠNJAČKE NACIONALNE , MANJINE GRADA ZAGREBA!

Uz Vijeće treba spomenuti i Medžlis Islamske zajednice, McDonalds Hrvatska, Dona trgovine d.o.o, Croatia osiguranje, Legea , Haro d.o.o vl.Nazim Halidović i veći broj volontera koji su svojim radom doprinijeli da turnir u potpunosti uspije.

Zagreb, 7.kolovoza 2012                                                                                 vijećnik Mumin Hodžić

 

 

 

 

 

 


Iva