Mirza Šabić novi predsjednik Obrtničke komore Zagreb

Mirza Šabić novi predsjednik Obrtničke komore Zagreb

Na 1. konstituirajućoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Zagreb izabran je Mirza Šabić za predsjednika Obrtničke komore Zagreb za mandat 2014.-2018. godine. Odluka je donijeta jednoglasno na sjednici Skupštine OKZ nakon što su kao kandidata Mirzu Šabića predložili Skupština Udruženja obrtnika grada Zagreba i Upravni odbor Obrtničke komore Zagreb.

Gordan Maras, ministar Ministarstva poduzetništva i obrta koji je kao gost pozdravio članove Skupštine, zahvalio se i počasnom i doživotnom predsjedniku Ivanu Obadu na dosadašnjoj suradnji, podsjetio što je u njegovom mandatu učinjeno za obrtništvo i poželio da se suradnja nastavi. Ministarstvo je spremno već ove godine podržati izgradnju Obrtničkog centra i sudjelovati u tome projektu zajedno s Gradom Zagrebom.

Osim novog predsjednika Obrtnička komora Zagreb dobila je i četiri potpredsjednika.

ANTUN TROJNAR

JOSIP TRŽEC

JASENKA JANČIĆ

IVAN LEŠČIĆ

Nakon izbora na razini područnih komora još preostaje izabrati čelnika Hrvatske obrtničke komore. Skupština Obrtničke komore Zagreb predložila je Dragutina Ranogajca za još jedan mandat.

Mirza Šabić, novi predsjednik Obrtničke komore Zagreb pokazao je odmah nakon izbora smjer kojim namjerava ići u svome mandatu.

Najavio je i da će uskoro zajedno donijeti program rada kroz koji će realizirati ne samo smjernice koje je predstavio već i ostale prijedloge kolega.

Dan Obrtničke komore Zagreb koji se inače obilježava 21. ožujka ove će godine zbog izbora biti proslavljen u travnju ili svibnju.

 

Slovo o Mirzi Šabiću

Mirza Šabić rođen je u Zagrebu, 27. lipnja 1969. godine. Nakon završetka osnovne i srednje škole,upisuje Tekstilno tehnnološki fakultet gdje diplomira i stječe zvanje dipl. ing. Tekstilne tehnologije.

 

2010. god. završava magisterij i stječe zvanje mr.Menadžmenta.

 

Mirza Šabić je dijete iz obrtničke obitelji čiji je otac Salim Šabić, vodio krojački obrt do svoje prerane  smrti, a koji je također obnašao najviše dužnosti u tadašnjim obrtničkim asocijacijama, između ostalog bio je i predsjednik Udruženja Obrtnika grada Zagreba.

 

Te 2001. godine Mirza nastavlja obiteljsku tradiciju i uspješno vodi višestruko nagrađivani obrt „Muška moda Šabić“.

Redovito nastupa na modnim revijama, sajmovima, aktivno sudjeluje u humanitarnim akcijama i zaista su nebrojene nagrade koje dobiva za očuvanje tradicije, promicanje obrtništva i u edukaciji.

 

Mirza se aktivno uključuje u rad Komorskog sustava, te svojim radom ubrzo dolazi do najodgovornijih funkcija u sustavu, pa tako obnaša dužnosti:

Kao član u upravnim tijelima Udruženja obrtnika, Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore:

– Zamjenik predsjednika suda časti pri HOK-i,temeljem čega je, 2006. god. položio prvu godinu Human Dynamics, EU Phare programa alternativnih rješavanja sudskih sporova, te 2008., položio drugi napredni program istog

– Član Matice hrvatskih obrtnika

– Predsjednik odbora za financije OKZ-a

– Član Upravnog odbora UOGZ-a, OKZ-a

 

Član je i Saborskog odbora Sabora Republike Hrvatske za regionalni razvoj i fondove EU, a bio je i član odbora za subvencije pri Ministarstvu gospodarstva RH.

Mirza je također uvaženi i aktivni član Bošnjačke zajednice u Hrvatskoj.

Bio je aktivni sudionik u Domovinskom ratu.

Mirza je trenutno vijećnik Vijeća BNM GZ, te predsjednik Odbora za popis imovine istog. Sudjelovao je i u velikom broju uspješno realiziranih projekata vijeća.  Svojom mirnoćom, kvalitetnim i konkretnim prijedlozima stekao je autoritet i uživao povjerenje svih vijećnika.

mr.sc.Kemal B.Bukvić


Petar Glušica