Prijam organizatora i sudionika Ultramaratona Vukovar – Srebrenica u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske

Prijam organizatora i sudionika Ultramaratona Vukovar – Srebrenica u Uredu Predsjednika Republike Hrvatske

U srijedu, 10. lipnja 2020. godine savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo gospođa Melita Mulić primila je u Uredu predsjednika Republike Hrvatske predstavnike Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i sudionika Ultramaratona Vukovar – Srebrenica.

Predstavnici organizatora i maratonaca Ultramaraton Vukovar – Srebrenica upoznali su gospođu Mulić sa aktivnostima i planovima u organizaciji ovogodišnjeg IX. Ultramaratona Vukovar – Srebrenica koji bi se trebao održati od 6. do 10. srpnja 2020. godine kao i sa poteškoćama s kojima su se susreli ove godine s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju vezano uz epidemiju COVID-19 bolesti  i financijskom održivosti projekta.

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica održava se u spomen na žrtve genocida Srebrenice, žrtve Vukovara i na sve nevino stradale tijekom rata od 1990.  do 1995. godine u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ultramaraton se održava od 2012. godine u terminu od 6. do 10. srpnja, gdje maratonci u 5 etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 km, a svojim sudjelovanjem projekt su nesebično i velikodušno podržali maratonci: Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac. Pored maratonaca, na pojedinim dionicama Ultramaratona, pridruže se i drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

 

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba