“SPORTOM PROTIV RASIZMA I DROGE“

NAJAVA 2. MEĐUNARODNOG TURNIRA LIMAČA NK NUR               

“SPORTOM PROTIV  RASIZMA I DROGE“

U organizaciji NK” NUR” , a pod pokroviteljstvom Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba prošle godine 09. i 10.06.2012 održan je 1.Međunarodni turnir „NK NUR 2012.“ Na prekrasnom travnjaku glavnog igrališta SRC” Borovje” nastupilo je 16 ekipa. Uz domaćina NK” Nur”, ekipe: NK “Zet”, NK “Hašk”, GNK “Dinamo”, NK “Mladost(B)”, NK” Karlovac”, NK” Sava(J)”, NK” Zvjezda Gradačac”, NK “Jedinstvo(Vučkovci)”, NK Stup –“Step junior Sarajevo”, NK “Concordia” i NK “Maksimir” sa preko 250 igrača. Turnir je posjetilo preko 1500 gledatelja.

 

Pobjednik turnira bila  je momčad NK “HAŠK 1903” čiji igrači su u dva dana pokazali najbolju igru i nogometno znanje te zasluženo postali prvi osvajači turnira.

Na temelju prošlogodišnjeg uspjeha NK”Nur” i ove godine 15. i 16.lipnja2013. organizira 2.Međunarodni nogometni turnir za selekciju limača koji od ove godine nosi naziv ”Sportom protiv rasizma i droge”. Turnir je uvršten kao službeno natjecanje u kalendaru Zagrebačkog nogometnog saveza što mu daje još jednu veću i značajniju dimenziju.

I ove godine nastupiti će 16 ekipa. Uz domaćina NK”Nur” tu su i ekipe: “Kustošija”, ”Hašk 1903”, ”Mladost(B)”, ”Concordia”, ”Zet”, ”Ilovac”, ”Laduč”, ”Rugvica”, ”Prijedor”, ”Savski Marof”, ”Step junior Sarajevo”, ”Botinac” i ”Trnava”.

Ciljeve koje ćemo pokušati ispuniti turnirom su :

  • Promocija škole nogometa NK NUR-a i Islamske  zajednice Zagreb
  • Afirmacija djece da se bave sportom i zdravim životom, te se maknu od svih vrsta ovisnosti
  • Promicanje zajedničkih nacionalnih, socijalnih, humanitarnih, zdravstvenih, etičkih i drugih interesa u široj zajednici
  • Edukacija djece iz nogometnih znanja i takmičenja
  • Učenje djece međusobnom uvažavanju i poštivanju bez obzira na sve različitosti
  • Unapređenje suradnje treneri – roditelji – djeca
  • Unapređenje suradnje sa drugim klubovima
  • Učenje djece da jedino timski rad donosi rezultate
  • Unapređenje suradnje i ostvarivanje novih kontakata sa klubovima iz BiH koji će nastupiti na turniru
  • Promovirati turnir kao tradicionalan

Prije finalne utakmice organizator NK”Nur” uz pomoć roditelja igrača škole nogometa nagraditi će svakog igrača od zagića do starijih pionira sa diplomom i statutom nogometaša kao uspomenu i dugo sjećanje na natjecateljsku sezonu 2012/2013.

Nakon završetka finalne utakmice za sve prisutne na malonogometnom igralištu će, kao što je bilo i prošle godine, članovi BKUD SEVDAH i KUD Škendija prirediti kulturno-umjetnički program. Nakon programa će sudionici i uzvanici nastaviti druženje na zajedničkom domjenku u restoranu Islamskog centra u Zagrebu.

Na kraju treba spomenuti i one bez kojih  se turnir ne bi održao, a  to je generalni pokrovitelj turnira VIJEĆE BOŠNJAČKE NACIONALNE MANJINE GRADA ZAGREBA!

Uz Vijeće treba spomenuti i Medžlis Islamske zajednice, McDonalds Hrvatska, Alpas , Haro d.o.o vl.Nazim Halidović i veći broj volontera koji će svojim radom i donacijama doprinijeti da turnir u potpunosti uspije.

Kljutić Stanislav, voditelj Škole nogometa NK NUR

Mr.sc.Kemal B.Bukvić

Petar Glušica