VEČERI UZ SEVDAH – 23.02.2010.

Poštovani,

U Zagrebu od 10.11.2009. godine u noćnom klubu BBS pokrenute su večeri pod imenom “Sevdah Fever”.

Program se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Bosne i Hercegovine, a prvu Sevdah Fever večer otvorio je ministar kulture kantona Sarajevo i poznati glumac Emir Hadžihafizbegović.

Sevdah Fever je program koji  se održava svakog utorka u klubu BBS koji je smješten kod Savskog mosta na zagrebačkoj Kajzerici. Redovito će gostovati neki od najboljih i najpoznatijih izvođača sevdah glazbe, a nakon uspješnog koncerta ex Mostar Sevdah Reuniona, ovaj novi glazbeni program u Zagrebu ugostit će Hanku Paldum, Damir Imamović Trio, Amru Medunjanin…

Utorcima između svirke sevdah velikana svira Sevdah Home Cover band koji izvodi  najbolje klasike sevdalnki, i starogradske glazbe.

Namjera nas organizatora je svaki utorak pretvoriti u večeri uživanja uz sevdah i lijepu pjesmu. Projekt smo pokrenuli iz vlastite zaljubljenosti u sevdalinku, jer sevdalinka je prekrasna tvorevina uma te ono što fascinira i što je izdiže iznad ostalih, možda ponajviše zapadnjačkih tradicija, jest širina osjećajnosti i otvorenosti!

Ljubitelji dobre glazbe, ljubitelji novog vala sevdaha,utorak kuca na vrata!!! Dođite u klub BBS između 22-02h, i pokucajte! Srca će vam otvoriti Sevdah Kvintet Band na čelu sa nenadmašnim maestrom Mirom Navračićem i Milanom Savanovićem. Sevdah kakav ne možete čuti na radiju! Sevdah Avangarde!!! Vidimo se!

admin