VII. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske “DA SE NIKAD NE ZABORAVI”

Poštovani,

u spomen žrtava srebreničkog genocida Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 24. i 25. svibnja 2013. godine organizira VII. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“. Kao i do sada Konvoj će okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim Bošnjacima u srpnju 1995. godine. Srebrenički genocid, najveće je stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti o kojem mladi ljudi najbolje mogu naučiti iz neposrednog susreta s preživjelim svjedocima na mjestu zločina.

Ove godine se 11. srpnja, koji je Europski parlament proglasio Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, što je potvrdio i Hrvatski sabor, obilježava njegova osamnaesta godišnjica. Upravo organizacijom Konvoja koji je postao tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi skrenuti pozornost javnosti na ovaj stravičan događaj koji se desio u Europi XX. stoljeća.

Pozivamo vas da i ove godine aktivno sudjelujete u realizaciji ovog iznimno važnog projekta za bošnjačku nacionalnu manjinu u RH. S obzirom da je ovaj projekt posvećen podizanju svijesti o nacionalnom identitetu, važnosti tolerancije, poštovanja prema drugima i različitima kod mladih ljudi  prednost za odlazak u Srebrenicu imaju mladi do 35 godina.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba za učesnike Konvoja osigurava prijevoz na relaciji Zagreb- Srebrenica-Zagreb, smještaj u Behram-begovoj medresi u Tuzli i ručak u Srebrenici.

Kako bi što kvalitetnije mogli isplanirati program putovanja molimo Vas da se prijavite najkasnije do 20. svibnja 2013. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba na tel.: 01 631-4109; fax.: 01/631-4111, e-mail: vbnmgz@vbnmgz.hrwww.vbnmgz.hr .

Uz srdačne pozdrave, unaprijed se zahvaljujemo na vašem učešću i doprinosu realizaciji ovog iznimno važnog projekta za Bošnjake u Hrvatskoj.

Program možete skinuti OVDJE.

 

Voditelj projekta

Ekrem Bećirović

 

Predsjednik Vijeća BNMGZ

Kemal Bukvić

Petar Glušica