XII. Ultramarton VUKOVAR – SREBRENICA

XII. Ultramarton VUKOVAR – SREBRENICA
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba povodom obilježavanja 28. godišnjice srebreničkog genocida ove godine organizira XII. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica.
Ultramaraton se održava od 2012. godine u terminu od 6. do 10. srpnja, gdje maratonci u 5 etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 km, a ove godine u Ultramaratonu će sudjelovati 4 maratonca: Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Mirsad Softić. Pored maratonaca, na pojedinim dionicama Ultramaratona, pridruže se i drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.
 
Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i Željka Komšića i gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića.
 
Ultramaraton polazi 6. srpnja 2023. godine u 9,00 sati iz Memorijalnog centra Ovčara a planirani dolazak u Potočare je 10. srpnja 2023. godine.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba