BHFF ponovo u Tribeca Cinemas od 9. do 10. Maja, 2008

Poštovani prijatelji,

2008.-a godina počinje u dobrom duhu!

 

Želimo vas obavijestiti da će se već drugu godinu po redu, bosanskohercegovački filmski festival (BHFF), u svom petom godišnjem izdanju, održati od 9. do 10. maja, 2008., u Tribeca Cinemas, koje je inače mjesto održavanja filmskog festivala Trajbeka ….

 

Po običaju, i ove godine pozivamo režisere na prijavu svojih filmova. Kao do sada, i ove godine uzimamo u obzir filmove u sljedećim kategorijama: igrani filmovi, kratki filmovi, dokumentarni filmovi, dokumentarni kratki i animirani filmovi – bosanskih reditelja, kao i filmove na temu Bosne i Hercegovine. Krajnji rok za prijavu je 15. mart, 2008. Za više informacija u vezi postupka i formulara za prijavu posjetite

 

http://www.bhffnyc.org/BHFF_2008_Prijavni_formular.doc


Kao što znate, ovim kultirnim događajem se predstavlja bosanskohercegovačka kontemporarna kinematografija, koji pruža osnovu za promovisanje njenih mladih i svijetski priznatih reditelja. Proteklih godina prikazivali smo filmove kao “Grbavica” Jasmile Žbanić, “Kod amidže Idriza” Pjera Žalice, “Go West” Ahmeda Imamovića, “Karneval” Alena Drljevića, “Zločin i kazna“ Marije F. Warsinski, i mnoge druge. Za više informacija u vezi sa našim prijašnjim filmskim programima, kao i dobitnicima nagrade publike “Zlatne jabuke”, posjetite

 

http://www.bhffnyc.org/html/award2007.htm


Iskreno se zahvaljujemo našim sponzorima, bez čije velikodušne pomoći BHFF ne bi mogao biti održan. Za sve one koji bi željeli podržati peti filmski festival kroz sponzorstvo, ili ličnu donaciju, možete se obratiti Selmi Avdičević (selma@bhffnyc.org)

Pomozite nam da proširimo vijesti o BHFF-u. Novinari, urednici i potencijalni medijski parnteri se za više informacija mogu obratiti Amri Turalić (amra@bhffnyc.org) ili Edita Zulić (edita@bhffnyc.org).


Festival je u potpunosti zasnovan na volonterskoj bazi i uvijek smo u potrazi za mladim entuzijastima bosanskohercegovačkog filma.
Obratite se Amelisa Đulović (amelisa@bhffnyc.org) u slučaju ako se želite pridružiti našem dinamičnom timu.

Ne zaboravite da redovno provjeravate našu internet stranicu za aktuelne vijesti. U slučaju ako to još niste učinili, molimo vas da se upišete na našu mailing listu (http://bhffnyc.org/mailman/listinfo/news_bhffnyc.org)

Na kraju, iskreno se zahvaljujemo na podršci i unaprijed se radujemo vašoj posjeti festivalu u maju ove godine.

Srdačno,

BHFFTM Team

O Bosanskohercegovačkom Filmskom Festivalu (BHFF™)

 
Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF™) je godišnja manifestacija koju organizuju Radio Glas Bosne i Hercegovine, i Akademija Bosne i Hercegovine, a koja ima za cilj promociju bosanskohercegovačke kinematografije na području Sjedinjenih Američkih Država, te upoznavanje šire javnosti sa novim djelima istaknutih i mladih bosanskohercegovačkih reditelja, ili filmova na temu Bosne i Hercegovine. Za dodatne informacije, posjetite web-stranicu http://www.bhffnyc.org/


O Radiju Glas Bosne i Hercegovine


Radio Glas Bosne i Hercegovine je neprofitna organizacija posvećena očuvanju i jačanju svijesti o bosanskohercegovačkoj kulturi u New York-u i šire. Radio Glas Bosne i Hercegovine emituje sedmični radio program na bosanskom jeziku, a istovremeno je i organizator mnogobrojnih kulturno-društvenih manifestacija za imigrante iz Bosne i Hercegovine. Za dodatne informacije, posjetite web-stranicu http://www.voiceofbh.org/.


O Akademiji Bosne i Hercegovine


Akademija Bosne i Hercegovine je neprofitna organizacija sa sjedištem u New York-u, čija misija je povezivanje mladih iz Bosne i Hercegovine na prostorima SAD-a i širom svijeta, unutar svojih profesionalnih interesa. Akademija pruža platformu svojim članovima za vodstvo i implementaciju kulturno-umjetničkih i edukativnih programa, u svrhu prezentiranja dostignuća dijaspore, i ostvarivanja čvrstih veza sa Bosnom i Hercegovinom.
Za više informacija, posjetite http://www.academybh.org/.


O Tribeca Cinemas


Tribeca Cinemas je centar za filmske premijere, gala-prijeme, privatna okupljnja, događaje uzivo i mnogo više. Tribeca Cinemas je mjesto održavanja filmskog festivala Trajbeka, koje takodje stoji na raspolaganju za privatne zabave.
Za više informacija posjetite web-stranicu 

admin