MojaRijeka.com – Konvoj “Da se nikad ne zaboravi” kreće iz Rijeke za Srebrenicu

MojaRijeka.com – Konvoj “Da se nikad ne zaboravi” kreće iz Rijeke za Srebrenicu

Ove godine po četvrti put organizira se i održati će se Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja “Da se nikad ne zaboravi”, u sjećanje na srebreničku tragediju i genocid počinjen nad nedužnim bošnjačkim civilima u ljeto 1995. godine u Srebrenici.

Image

Namjera je organizatora Konvoja okupiti mlade iz cijele Hrvatske, koji bi u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odali počast nevino stradalim Bošnjacima.

U pripremu i realizaciju Konvoja Vijeće je ove godine odlučilo uključiti u Organizacijski odbor uglavnom mlade ljude, koji će svojim aktivnostima i zalaganjima na pripremi i organizaciji, vjerujemo, maksimalno uložiti i doprinijeti, kako bi Konvoj ove godine bio još kvalitetniji, nego prethodna tri.

Prošle godine konvoj je pratilo 800 učesnika. Kako je cilj da za stradanje Bošnjaka u Srebrenici znaju svi, a ne samo Bošnjaci, iz Rijeke su prošle godine s organizatorima išli i pripadnici Makedonske, Srpske, Mađarske, Talijanske manjine, a tako i građani grada Rijeke.

Osim toga, od prošle godine započela je i “Škola demokracije na otvorenom,” koju je pratio i prof.dr.sc. Željko Bartulović sa svojim studentima, a na ovu temu su čak proizašla i dva diplomska rada pri Pravnom fakultetu u Rijeci. 

Konvoj mladih bi krenuo iz Rijeke u petak 28. svibnja 2010. god., u 12 sati sa Delte a povratak natrag u Rijeku je u subotu navečer, te dolazak u nedjelju u ranim  jutarnjim satima 30. svibnja 2010. godine.
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba je animirao sve bošnjačke asocijacije u Republici Hrvatskoj da se tradicionalno uključe u potporu i sufinanciranje ovog Konvoja, relevantnog za cjelokupni bošnjački Korpus u Republici Hrvatskoj i sve pripadnike bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

I ove godine IV. Konvoj mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja Republike Hrvatske-” DA SE NIKAD NE ZABORAVI” prate pripadnici drugih nacionalnih manjina, udruge katoličke mladeži grada Rijeke, studenti sa Pravnog, Filozofskog, Medicinskog fakulteta. Glavni organizator – Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba osigurava hranu i smještaj sudionika.

Preuzeto sa multimedijalnog portala Grada Rijeke MojaRijeka.com

admin