VJESNIK online – Srebrenica je rana koja ne smije zacijeliti

Konvoj iz čitave Hrvatske za Srebrenicu. Na memorijalni put iz Hrvatske krenulo 11 autobusa s 500 putnika

Mladi Bošnjaci, članovi zagrebačke muslimanske zajednice, s pet su autobusa u petak krenuli, kao dio konvoja ťDa se nikad ne zaboraviŤ, na put u Srebrenicu. Na put je otputovalo ukupno 11 autobusa s 500 Bošnjaka iz čitave Hrvatske.

ťSrebrenica je simbol tragedije Bošnjaka. Drago mi je što ste u konvoju koji želi dati potporu onima koji su doživjeli tragedijuŤ, rekao je Aziz Hasanović, glavni koordinator Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj.

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba Ekrem Bećirević rekao je da mu je drago što mladi Bošnjaci žele otići u Srebrenicu, ali i kako mu je žao što ove godine njih 110 nije moglo biti dio konvoja zbog nedostatka novca. Istaknuo je i koliko je važan posjet Srebrenici.

ťNa tom krvavom mjestu zamolit ćemo Svevišnjeg da se čuje poruka koju želimo odaslati svijetu, a to je da se nikada i nikome ne dogodi SrebrenicaŤ, kazao je Bećirević.

Mlade Bošnjake na putu vodi predsjednik Muslimanske mladeži u Hrvatskoj Adnan Demirović, koji je mladima objasnio zašto treba poći u memorijalni konvoj.

ťSrebrenica je rana koja s vremenom ne smije zacijeliti. Neka u nama proradi naš bošnjački inat svaki put kad se pitamo trebamo li tamo otićiŤ, istaknuo je Demirović. Dodao je kako postoji ideja da se konvojem u budućnosti spoje dva grada mučenika – Vukovar i Srebrenica.

Muftija Šefko ef. Omerbašić mladima je poručio da na put pođu s poštovanjem prema žrtvama i neka nikada ne taje da se u Srebrenici dogodio genocid.

Autor teksta: Marina Bencun

Preuzeto sa VJESNIK online – Zagreb i Županija

admin