POMOĆ BOŠNJACIMA SREBRENICE

U spomen žrtava srebreničkog genocida Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira I. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ koji će se održati 25. i 26. svibnja 2007. godine. Namjera je organizatora konvoja okupiti ….

Zagreb, 30.04.2007.

Predmet: I. Konvoja mladih RH „DA SE NIKAD NE ZABORAVI

Poštovani,

u spomen žrtava srebreničkog genocida Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira I. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ koji će se održati 25. i 26. svibnja 2007. godine. Namjera je organizatora konvoja okupiti mlade Bošnjake iz cijele Hrvatske koji bi u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odali počast nevino stradalim Bošnjacima. Srebrenički genocid, najveće stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti, postao je nezaobilazni dio bošnjačkog identiteta o kojem će mladi Bošnjaci moći najbolje naučiti iz neposrednog susreta sa preživjelim svjedocima. Ujedno je želja Vijeća BNMGZ da Konvoj postane tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja drugih nacionalnosti.

S obzirom da, prema naših saznanjima, Bošnjaci koji su se vratili u Srebrenicu žive u vrlo lošim uvjetima, Vijeće je također u sklopu projekta Konvoja pokrenulo akciju prikupljanja pomoći koja će biti uručena prilikom posjete Srebrenici.

Stoga Vas molimo, da se u okviru svojih mogućnosti uključite i pomognete Srebreničanima. Ukoliko se odlučite za pomoć u novcu uplatu možete izvršiti na poseban račun koji je otvoren kod Zagrebačke banke 2360000 – 1500120468, sa naznakom „Pomoć Bošnjacima Srebrenice“.

Za drugi oblik pomoći možete kontaktirati Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba na tel. 01 631 41 09.

Poštovani, o Vašoj eventualnoj pomoći obvezujemo se izvijestiti medije kao i dostaviti Vam pisane zahvalnice i izvještaj o realizaciji projekta.

U nadi da ćete se svojim doprinosom pridružiti projektu Konvoja, srdačan pozdrav.

Predsjednik Vijeća BNMGZ

Kemal Bukvić, dipl.politolog, v.r.

admin