POZIV NA KONCERT SEVDALINKE HANKE PALDUM U ZAGREBU “JA VAS PJESMOM ZOVEM”, 03.03.2011. U HYPO CENTRU

POZIV NA KONCERT SEVDALINKE HANKE PALDUM U ZAGREBU “JA VAS PJESMOM ZOVEM”, 03.03.2011. U HYPO CENTRU

ImageLegendarna interpretatorica sevdaha Hanka Paldum održat će 3. ožujka 2011. veliki koncert u Zagrebu, u dvorani Kornati u sklopu Hypo centra, s početkom u 20,30 sati.

Ususret Međunarodnom danu žena Hanka Paldum se ponovno, nakon tri godine koliko je prošlo od njezina posljednjeg samostalnog koncerta u KD “Vatroslav Lisinski”, vraća zagrebačkoj publici donoseći sa sobom bogatstvo sevdaha – bosanskog etna i glazbenog izričaja ljubavi, čežnje, sjete i melankolije… U pratnji svog sarajevskog orkestra Cultura Music kojeg čine vrsni glazbenici,  koncertom koji nosi naziv “Ja vas pjesmom zovem” kao što i sama naglašava, priredit će nezaboravnu večer u kojoj će disati i pjevati zajedno sa svojom vjernom zagrebačkom publikom.

U svojoj već trideset godina dugoj karijeri, Hanki Paldum glazbeni su kritičari s razlogom nadjenuli titulu “Kraljice sevdaha”. Poznata po svojim strastvenim nastupima i emotivnim interpretacijama bosanskih gradskih ljubavnih pjesama, odnosno sevdalinki, Hanka je sevdalinke kroz godine pronijela mnogim državama, a s programom s kojim dolazi u dvoranu Kornati zagrebačkog Hypo centra u suradnji s programom Tvornica Delux, već je nastupila u prestižnoj bečkoj koncertnoj dvorani Konzerthaus Wien, te u Orpheumu u Grazu, Cankarjevu domu u Ljubljani, Soedre teatru u Stockholmu, te brojnim značajnim koncertnim prostorima širom Europe. Od izvedbeno zahtjevnih, manje znanih izvornih sevdalinki poput “Il’ je vedro, il’ oblačno”, pa sve do onih bezvremenskih opće poznatih poput “Žute dunje”, “Emina”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “U lijepom starom gradu Višegradu”, “Zvijezda tjera mjeseca”, “Moj dilbere”, “Kraj tanana šadrvana” i mnogih drugih, Hanka Paldum će iz izvesti u novim, etno aranžmanima, a neće izostati ni zanimljive izvedbe narodnih pjesama s područja Turske, Makedonije i Crne Gore, također u etno-jazzy aranžmanima.

Hankina publika neće ostati zakinuta ni za njezine stare hitove, uostalom, po jednom od najvećih je i sama nazvala predstojeći koncert pjesmi  “Ja te pjesmom zovem”, a zapjevat će i “Ali pamtim još”, “Voljela sam, voljela”, “Crne kose”, “Zelene oči” i dr.

Ulaznice za predstojeći koncert Hanke Paldum naći će se u pretprodaji po cijeni od 120 kn, od srijede 26. veljače 2011. na sljedećim prodajnim mjestima:
– “Tvornica kulture”, Šubićeva 2, radnim danom od 9 do 18 sati,

– “Daily News”, Hypo centar, Slavonska av. 6,

– Caffe Bar “Nika”, Nehajska 20,

– Caffe Bar “Avak”, Stara Peščenica IV br. 3,

– Caffe bar “Big Mamma”, Šubićeva 40.

Rezervacije i dodatna pitanja  za koncert mogu se uputiti na e-mail: rezervacije.hankapaldum@gmail.com

admin