Priopćenje sa zatvorenog dijela 218. sjednice Vlade

Objavljeno: 12.03.2015.

Na zatvorenom dijelu današnje, 218. sjednice, Vlada Republike Hrvatske:

Razriješen je dio dosadašnjih članova Savjeta za nacionalne manjine, radi isteka mandata, s danom 27. ožujka 2015. godine te je na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, u novom mandatnom razdoblju, s danom 27. ožujka, imenovan dio novih članova iz reda osoba koje predlažu vijeća nacionalnih manjina i iz reda kulturnih, znanstvenih, stručnih i vjerskih pripadnika nacionalnih manjina koje predlažu manjinske udruge i druge organizacije manjina, vjerske zajednice, pravne osobe i građani pripadnici nacionalnih manjina.

Tako su dosadašnji članovi Savjeta za nacionalne manjine Nikola Mak i Bashkim Shehu razriješeni. Renata Trischler imenovana je novom članicom Savjeta na prijedlog Vijeća njemačke nacionalne manjine, a Suada Shahini imenovana je članicom kao predstavnica albanske nacionalne manjine. Ponovo su imenovani Darko Šonc, na prijedlog Vijeća slovenske, Marija Semenjuk Simeunović na prijedlog Vijeća ukrajinske, Angel Mitrevski na prijedlog Vijeća makedonske, Zvonko Kostelnik na prijedlog Vijeća rusinske i Branka Baksa na prijedlog Vijeća slovačke nacionalne manjine. Aleksandar Tolnauer imenovan je ponovo članom kao predstavnik  židovske, Veselko Ćakić srpske, Nives Rittig-Beljak austrijske te Radomir Pavićević kao predstavnik crnogorske nacionalne manjine.

Također radi isteka mandata, razriješen je predsjednik Savjeta Aleksandar Tolnauer te je ponovno imenovan na tu dužnost u novom mandatnom razdoblju, s danom 27. ožujka 2015. godine. Ponovo je imenovan i potpredsjednik Veselko Ćakić, a potpredsjednik Nikola Mak je razriješen te je Renata Trischler imenovana novom potpredsjednicom Savjeta za nacionalne manjine.

Petar Glušica