DANI BIJELE TRAKE U ZAGEBU

DANI BIJELE TRAKE U ZAGEBU

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji sa Udrugom Stara Rijeka i okolica u spomen na žrtve zločina koji se 1992. godine dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane organizira obilježavanje Dana bijele trake u Zagrebu.

Obilježavanje Dana bijele trake u Zagrebu započet će 29. svibnja 2024. projekcijom dokumentarnog filma SNAGA DUHA autora Nihada Kreševljakovića i promocijom knjige ČOVJEK I FOTOGRAFIJA autorice Admire Fazlić.

Dokumentarni film „Snaga duha“ kroz svjedočenja prikazuje stradanje i život preživjelih Kozarčana u poslijeratnom povratku u Kozarac.

Knjiga „Čovjek i fotografija“ govori o Fikretu Aliću koji je prisilno odveden u logor Trnopolje a njegova fotografija, izmučenog, izgladnjelog i mršavog čovjeka iza žice logora, objavljena 1992. godine u časopisu TIME obišla je i potresla cijeli svijet.

U petak, 31. svibnja 2024. na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se tradicionalno okupljanje uz podjelu edukativnog materijala i bijelih traka.

Pozivamo Vas da se kroz program Dana bijele trake u Zagrebu pridružite obilježavanju sjećanja na žrtve zločina Prijedora i Sanske doline. Dobro došli!

 

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba