Dani bijele trake u Zagrebu

Dani bijele trake u Zagrebu

Poštovani,

u spomen na žrtve zločina koji se 1992. godine dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba drugu godinu zaredom organizira manifestaciju Dani bijele trake u Zagrebu koja će se, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića,  održati od 26.-30. svibnja 2014. godine u Islamskom centru Zagreb.
Danas, devetnaest godina nakon rata, vlasti tzv. Republike Srpske još uvijek ne dozvoljavaju Bošnjacima i Hrvatima da obilježe mjesta stradanja izgradnjom spomenika u Prijedoru i na mjestu logora Omarska, Keraterm i Trnopolje. Preživjeli Prijedorčani i ove godine različitim mirovnim akcijama u okviru kampanje Stop Genocide Denial/Zaustavimo negiranje genocida obilježavaju sjećanje na 3173 ubijenih i nestalih civila. Manifestacijom Dani bijele trake Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba pridružuje se kampanji čiji je cilj ukazati na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice. Program manifestacije Dani bijele trake je u prilogu.
Ujedno vas obavještavamo da Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u spomen na žrtve srebreničkog genocida organizira VIII. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ koji će se održati 30. i 31. svibnja 2014. godine. Prigodan program ispraćaja Konvoja predviđen je za petak, 30. svibnja 2014. u 15:00 sati u Kongresnoj dvorani h. Salim Šabić Islamskog centra Zagreb, Prilaz Safvet – bega Bašagića 1. Konvoj se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.
Poštovani, pozivamo Vas da se kroz program manifestacije Dani bijele trake u Zagrebu i VIII. Konvoja mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ pridružite obilježavanju sjećanja na žrtve Prijedora i Srebrenice.

Srdačan pozdrav,

Mr.sc. Kemal Bukvić, predsjednik Vijeća BNMGZ

Petar Glušica