DRUGI KONVOJ “DA SE NIKAD NE ZABORAVI”

DRUGI KONVOJ “DA SE NIKAD NE ZABORAVI”

  30. i 31.svibnja 2008. u organizaciji VBNMGZ

Image 

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u spomen žrtvama srebreničkog genocida i ove godine organizira konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“, koji će se održati 30. i 31. svibnja 2008. godine.

Image

Namjera je organizatora Konvoja okupiti mlade iz cijele Hrvatske koji će u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim Bošnjacima u genocidu koji je počinjen na području Srebrenice. Srebrenički genocid, najveće stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti, postao je nezaobilazni dio bošnjačkog identiteta o kojem će mladi moći najbolje naučiti iz neposrednog susreta s preživjelim svjedocima. Ujedno, želja je Vijeća bošnjačke nacionalne manjine da ovaj Konvoj postane i tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja.

Ovim putem pozvani ste da nam se javite i da se uključite u realizaciju 2. Konvoja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ (organizacijski i kroz materijalnu potporu Projektu). Isto tako, pozivamo Vas da ako ste u mogućnosti materijalno i financijski podržite Konvoj te da nam se u slučaju ovakvog organiziranja pridružite u Zagrebu, ili negdje na ruti putovanja, ali da nas unaprijed i što ranije o ovome obavijestite kontaktom na koordinate VBNMGZ.

Sve troškove za ovaj Konvoj od Zagreba do Srebrenice i nazad te ručak u Srebrenici osigurava naše Vijeće.

Izvršni odbor Konvoja je u sklopu ovog Projekta pokrenuo i akciju „KNJIGA ZA DJECU SREBRENICE“. Stoga molimo da svaki sudionik Konvoja sa jednom knjigom podrži ovu akciju. Knjige će biti poklonjene djeci Srebrenice nakon dolaska u Srebrenicu. Zbog kratkoće vremena pred nama do datuma Konvoja, potrebno je da nam što prije potvrdite sudjelovanje u 2.Konvoju mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ te na adresu Vijeća dostavite pisani odgovor potvrde s brojem osobne iskaznice ili putovnice – zbog prelaska graničnog prijelaza, najkasnije do 15.05.2008.

Za sva dodatna obrazloženja i nejasnoće obratite nam se – Viječu bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, na telefon 01 631 41 09.

Pridružite nam se i dajte time svoj doprinos uspješnoj realizaciji ovog vrlo značajnog Projekta…
 
 

admin