Manifestacija pod imenom Dani bijele trake u Zagrebu

Manifestacija pod imenom Dani bijele trake u Zagrebu

Poštovani,

u spomen žrtava genocida koji se dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane 1992. g. Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji sudrugom Hrvatski dom – Ljubija i ZK Župe Stara Rijeka, te Medžlisom IZ Zagreb i BKUD Sevdah, od 27.-31. svibnja 2015. organizira manifestaciju pod imenom Dani bijele trake u Zagrebu koja se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.

Program smo otvorili  okruglim stolom u Novinarskom domu, a u Islamskom centru Zagreb 28.05. održana je promocije knjige „Genocid u Prijedoru: Svjedočanstava“ autora dr.sc. Muje Begića, a promotori su bili prof.dr.Mujo Demirović, dr.sc.Jakša Raguž, dr.sc.Zlatan Hasanbegović i dr.sc.Ante Nazor. Moderator je bio vrsni novinar Ahmed Salihbegović .

Slike možete pogledati OVDJE

Za 30. svibnja 2015. godine planirana je  promocije knjige  „Mama, ovdje ima svjetla“ autorice Mirvete Mrkalj-Durben.Promotori će biti Enes Kišević, dr.Sead Alić i Ismet Kurtović, a moderator će biti Mirza ef.Mešić.

U okviru projekta je postavljena izložba „Masovna grobnica Tomašica – ogledalo genocida u Prijedoru“, te Vas pozivamo da dođete u Islamski centar Zagreb i pogledate istu, čiji je autor dr.Mujo Begić.

Također, ovim putem zahvaljujemo svima onima koji su našli slobodnog vremena i prisustvovali Okruglom stolu u Novinarskom domu Zagreb i sinoćnjoj prezentaciji u punoj dvorani hdž.Salim Šabić.

Unaprijed se zahvaljujemo i srdačno Vas selamimo.

Petar Glušica