Obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici

Obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici organizira niz programa s ciljem da se pokaže da žrtve nisu zaboravljene i da pred težinom srebreničkog zločina civilizirani svijet ne smije ostati ravnodušan, tim prije što ni danas istina o Srebrenici nije potpuna, još uvijek nije utvrđen ukupan broj žrtava, niti su počinitelji odgovarali za svoja nedjela.

VI. Ultramarton Vukovar- Srebrenica

Ultramaraton se održava u terminu 06.-10. srpnja, gdje maratonci u 5. etapa (Vukovar/Ovčara – Vinkovci – Brčko – Janja- Zvornik – Srebrenica/Potočari), pređu 227 km. Ove godine u Ultramaratonu sudjeluje pet maratonca: Duško Štrbac, Elvir Rakipović, Dražen Ćućić, Goran Draksler, Zmago Horvat. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Komemorativni program “Srebrenica 1995. – 2017.”

Komemorativni program će se održati u petak, 7. srpnja 2017. godine s početkom u 9:00 sati u Hrvatskom saboru. Program se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u suradnji s Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske „Preporod“ i saborskom zastupnicom za albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu Ermina Lekaj Prljaskaj.

Okrugli stol “Kako se sjećati Srebrenice”, genocid kao mjesto kulturnog pamćenja

Okrugli stol održat će se u subotu, 8. srpnja 2017. godine s početkom u 18:00 sati u Novinarskom domu Zagreb u kojem sudjeluju: Nedžad Haznadar, dr.sc. Marko Attila Hoare, Branko Lustig, dr.sc. Tomislav Pletenac, dr.sc. Vahidin Preljević, Muamer Spahić, dr.sc. Emir Suljagić.

Okrugli stol se održava pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u suradnji s Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske „Preporod“.

Marš spasa (mira) Nezuk – Potočari 2017.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba ove godine organizira od 7.-11.7.2017. sudjelovanje Bošnjaka Grada Zagreba u Maršu spasa (mira) Nezuk – Potočari 2017. kojim se tradicionalno obilježava proboj boraca Armije BiH i civila iz opkoljene Srebrenice u kojoj se odvijao genocid nad Bošnjacima. Put kojim su prošli borci i civili Srebrenice dug je oko 110 km i prelazi se u tri dana.

admin