Obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici

Obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici

„JA, HAŠKI SVJEDOK“ – promocija knjige

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju u spomen na genocid nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja organiziraju promociju knjige „JA, HAŠKI SVJEDOK“ autora Nedžada Avdića, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje 1995. godine i Amele Avdić Unkić koja će se održati u četvrtak, 8. srpnja 2021., u 19.00 sati u Novinarskom domu Zagreb, Perkovčeva 2.

Organizatori ovim programom žele  podsjetiti  na žrtve masovnog pokolja u “UN-ovoj zaštićenoj zoni” Srebrenice koji je, po intenzitetu ubijanja i vremenskom okviru događaja, nezapamćen pokolj civilnog stanovništva  i jedna od najvećih tragedija koja se odigrala u srcu Europe na pragu 21. stoljeća a o tome najbolje svjedoče riječi autora knjige “Ja, haški svjedok” koji je preživio strijeljanje u srpnju 1995. godine.

S obzirom na aktualno stanje epidemije i propisane mjere zaštite od koronavirusa, dolazak obavezno potvrditi do utorka, 6. srpnja 2021. na adresu elektroničke pošte: vbnmgz@vbnmgz.hr ili na telefonski broj: 01 631 41 09.

Dobro došli!

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba