Obilježavanje Međunarodnog dana žena – promocija knjige “TKALJO MOJA TIHA”

Obilježavanje Međunarodnog dana žena – promocija knjige “TKALJO MOJA TIHA”

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju povodom Međunarodnog dana žena organiziraju promociju knjige “Tkaljo moja tiha” autorice Zemine Suljanović, koja će se održati u četvrtak, 9. ožujka 2023. u 19:00 sati u dvorani Bošnjačke nacionalne zajednice, Ilica 54, Zagreb.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena želimo predstaviti ženu snažne osobnosti i spisateljskog talenta koja je tragičnu životnu priču svoje majke nosila kao teret desetljećima da bi je konačno ukoričila u knjizi i čitateljstvu pružila svjedočanstvo o stradanju i patnji nedužne žrtve zločina silovanja i ljudske okrutnosti, primitivizma i zaslijepljenosti onih koji bi nemoćnoj žrtvi trebali biti najbližim zaštitnicima.

Knjiga “Tkaljo moja tiha” nastala je na autentičnom svjedočanstvu autorice čije je rođenje bilo plod silovanja nedužne djevojke, njezine gluhonijeme petnaestogodišnje majke Feride. Oduzevši joj dijete neposredno nakon poroda, članovi njezine obitelji prouzročili su nesretnoj djevojci nepodnošljivu patnju koju nije bila u stanju prevladati i umire od posljedica srčanog udara ne navršivši ni 19 godina života.

Autorica Zemina Suljanović ovu knjigu posvetila je svojim dvjema mamama, jednoj koja ju je rodila i drugoj koja ju je othranila.

U programu sudjeluju:

FIKRETA MUSLIĆ, recenzentica

ZEMINA SULJANOVIĆ, autorica

Ansambl BOSANA                

Urednica i voditeljica: TUGA TARLE

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba