Održani IV. Memorijalni dani Šefika Pezerovića

Polaznici i djelatnici Policijske akademije, Policijske škole Josip Jović te II. Policijske postaje Zagreb (Črnomerec), sudjelovali su na IV. Memorijalnim danima Šefika Pezerovića, održanima 9. i 10. svibnja u Osnovnoj školi Žitnjak na Petruševcu.

Na memorijalnoj maratonskoj utrci od Policijske škole Josip Jović do Osnovne škole Žitnjak sudjelovalo je deset maratonaca. Maratonska utrka nije bila natjecateljskog karaktera, a na njoj su sudjelovali maratonci iz Zagreba, s Policijske akademije i Policijske postaje Črnomerec, kao i trojica maratonaca iz Orahovice. Dolaskom do OŠ Žitnjak maratonci su se poklonili pred spomenikom palim braniteljima i zapalili svijeće. Početku maratona pred policijskom školom nazočila je najuža obitelj pokojnog Pezerovića, čija je majka poručila kako je ponosna na čuvanje uspomena na svojeg sina. Policijski vod polaznika Policijske škole, koju je završio i Šefik Pezerović, svečano se postrojio ispred ulaza u Policijsku akademiju u počast maratoncima i poginulom branitelju.

U okviru cjelodnevnog programa,  tijekom subote odigrani su turniri u malom nogometu, šahu, stolnom tenisu i badmintonu za žene na kojima su sudjelovali profesori, odgajatelji i polaznici Policijske akademije i ostvarili zavidne rezultate. Čak su se dvije ekipe Policijske akademije natjecale u malom nogometu te su i međusobno odmjerili snage u polufinalu gdje se iskusnija i spretnija pokazala ekipa Policijska akademija 1. Nakon dramatične završnice u finalnoj utakmici protiv domaće ekipe Replay, ekipa Policijska akademija 1 bila je bolja u izvođenju jedanaesteraca i na taj su način osvojili 1. mjesto i trofeje  za najboljeg igrača i najboljeg vratara. Ekipa Policijska akademija 2 osvojila je 3. mjesto.

Zavidni rezultati ostvareni su i u stolnom tenisu gdje je pedagog Neven Mikec osvojio prvo mjesto, a polaznik Ivan Szabo drugo mjesto. U šahu, ekipe Policijske akademije su poražene od domaćih šahista, a za Policijsku akademiju su se natjecali polaznici i profesori policijske škole.

Za vrijeme održavanja memorijalnog turnira sve natjecatelje s Policijske akademije bodrili  su voditelj policijske škole Marjan Žuljević, pomoćnik voditelja za domski odgoj i vannastavne aktivnosti Dane Trkulja i voditelj smjene Jozo Veselčić. Po završetku turnira održan je prigodni kulturno-umjetnički program kojim su se prisjetili ratnog puta Šefika Pezerovića te na taj način odali počast njemu i svim braniteljima Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Memorijalne dane organiziralo je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a  održani su u spomen na Šefika Pezerovića, prvog poginulog branitelja Bošnjaka u Domovinskom ratu i u počast svim Bošnjacima koji su u ratu dali svoj život.

* preuzeto sa http://www.mup.hr *

Petar Glušica