Predstavljanje knjige POLAROID KAUBOJ

Predstavljanje knjige POLAROID KAUBOJ

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira predstavljanje knjige POLAROID KAUBOJ, autora Refika Hodžića, u utorak, 13. lipnja/juna 2023. godine u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.

„Polaroid kauboj“, četvrta je knjiga u ediciji portala slobode NOMAD, satkana od slika iz djetinjstva proživljenog na prijedorskoj periferiji tokom kasnih sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, zlatnog doba potkozarske komune koja će kasnije postati planetarno poznata po stravičnim zločinima počinjenim u ime Karadžićevih ideja krvi i tla.

„Ova knjiga je svojevrstan literarni spomenik mojoj majci i ženama njene generacije. One su istinski heroji vremena o kojem pišem. Istovremeno, ovo je i zapis o jednoj zajednici koja više ne postoji na prostoru u koji je priča smještena. Nemam nikakvih iluzija o njenom krajnjem dometu, ali imam jedan san: da knjiga jednoga dana dođe pod ruku kakvom djetetu u Prijedoru, da ga možda omađija onako kako su mene i moju djecu znale omađijati priče Branka Ćopića, pa da se zapita ko su bili ti ljudi o kojima se u njoj govori. Ako se to ikada desi, vrijedilo je truda“ Refik Hodžić.

U programu sudjeluju: Refik Hodžić, Davor Sučić (Sejo Sexon), Ladislav Tomičić, Ismet Kurtović

Moderator: Aneta Vladimirov

Dobro došli!

Polaroid kauboj_pozivnica

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba