5. Dani bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu

5. Dani bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu

Dani bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu

Kino Europa, 25.-30.11.2012.

Poštovani prijatelji,

povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom ove godine po peti put organizira „Dane bosanskohercegovačkog filma u Zagrebu“ koji će se održati od 25.-30. studenog 2012. godine u kinu Europa.

Ove godine izbornik festivala Đelo Hadžiselimović odabrao je za Vas neke stare klasike, ali i ovogodišnjeg dobitnika posebne nagrade žirija Cannskog festivala, film Djeca Sarajeva redateljice Aide Begić, kao i najnoviji film Prtljag oskarovca Danisa Tanovića.

Svečano otvorenje je u nedjelju, 25. studenog 2012. u 20:00 sati na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Svaku večer do 30. studenog 2012. predstavit ćemo Vam po dva filma u terminima 18:00 i 20:00 sati. Projekcije filmova će, kao i do sada, biti besplatne za sve posjetitelje.

Za završnu večer 30. studenog 2012. pripremili smo posebnu poslasticu, koncert skupine Divanhana. Ovi mladi sarajevski glazbenici izvode tradicionalnu glazbu, s posebnim naglaskom na sevdalinku, u modernim aranžmanima koji su rezultat fuzije jazza, popa i klasične glazbe XX. stoljeća.

Radujemo se Vašem dolasku. Detaljniji letak možete preuzeti ovdje i raspored prikazivanje ovdje.

 

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

Petar Glušica