FOLKLORNO RAZIGRAVANJE Zagreb, 21. – 22.09.2013.

FOLKLORNO RAZIGRAVANJE Zagreb, 21. – 22.09.2013.

organizira

FOLKLORNO RAZIGRAVANJE

Zagreb, 21.-22.09.2013. godine

 

 

ŠTO
Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo SEVDAH Zagreb (BKUD SEVDAH) u suradnji sa  Udruženjem rukovoditelja folklornih ansambala TK iz Tuzle (URFA TK) po prvi puta na području Republike Hrvatske organizira FOLKLORNO RAZIGRAVANJE.

Folklorno razigravanje je edukativna forma seminara i ovo je odlična prilika za sve članove folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava sa područja Republike Hrvatske da steknu nove igračke vještine i znanja iz raznovrsnih oblasti narodnog plesa.

Na prvom FOLKLORNOM RAZIGRAVANJU će se igrati NARODNE BOŠNJAČKE IGRE iz srednje Bosne. Pored predavača iz oblasti narodnog plesa i korepetitora, na RAZIGRAVANJU će učestvovati etnolozi iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine koji će održati dvosatno predavanje o načinima odijevanja i korištenja narodne nošnje.

ZAŠTO.

 

Folklorno razigravanje ima za cilj širenje opsega igračkih vještina neophodnih za formiranje kvalitetnijih rukovodilaca folklornih ansambala. Pored toga, želja nam je da RAZIGRAVANJE poveže igrače sa područja Republike Hrvatske i šire, kao i da poveća učešće mladih ljudi u obrazovanju iz oblasti folkloristike a svakako i u procesima rukovođenja folklornim ansamblima.
Zbog činjenice da FOLKLORNO RAZIGRAVANJE organizira BKUD SEVDAH iz Zagreba u suradnji sa Udruženjem rukovoditelja folklornih ansambala Tuzlanskog kantona, ovo će biti odlična prilika da se potencijalnim rukovodiocima predstavi on line biblioteka URFA TK te da im se omogući pristup informacijama o folkloristici kao i o načinima kako postati rukovodiocem folklornog ansambla.

TKO
Učešće u FOLKLORNOM RAZIGRAVANJU mogu uzeti rukovodioci folklornih ansambala ili one osobe koje žele to postati a koje imaju već stečene igračke osobine kao i volju za učenjem. RAZIGRAVANJE je namjenjeno za one osobe koje žele da uče više o folkloru, poboljšanju kvalitete igre, te stvaraju temelje da bi izgradile znanja i stavove o folkloru. Učešće mogu uzeti rukovodioci iz Republike Hrvatske, kao i iz drugih zemalja.

GDJE
FOLKLORNO RAZIGRAVANJE će se realizirati u periodu 21.-22.09.2013. godine u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu (Ulica Gavellina 40.).

DODATNE INFORMACIJE

–      FOLKLORNO RAZIGRAVANJE u trajanju od dva dana iznosi 190 KN (25 EURA) po učesniku.

–      Organizator obezbjeđuje notne, audio i pisane zapise koraka, kao i majicu sa FOLKLORNOG RAZIGRAVANJA. Muziku će svaki učesnik moći dobiti na licu mjesta snimanjem na usb stik, na CD ili na elektronsku poštu. Uz muziku, svaki od učesnika će putem elektronske pošte dobiti materijal sa RAZIGRAVANJA.

–      BKUD SEVDAH Zagreb ne snosi troškove prevoza na FOLKLORNO RAZIGRAVANJE niti snosi troškove hrane i osvježenja

–      Broj mjesta iz folklornog ansambla ili KUD-a nije ograničen, ali će se prilikom odabira učesnika voditi računa da se da prilika igračima iz različitih ansambala ili KUD-ova.

–      Broj mjesta za učešće na FOLKLORNOM RAZIGRAVANJU je ograničen na broj od 30.

–      Prijavu na FOLKLORNO RAZIGRAVANJE može izvršiti KUD za svoje igrače ili se igrači mogu prijaviti samostalno. Potvrdu Vašeg učešća je potrebno izvršiti na bkudsevdah@gmail.com najkasnije do 01.09.2013. godine. Naslov elektronske poruke koju šaljete treba da slovi Prijava na folklorno razigravanje, uz sljedeće podatke:

 

  1. Ime i prezime,
  2. Datum i mjesto rođenja,
  3. Kontakt telefon,
  4. Elektronska pošta,
  5. Naziv KUD-a ili folklorne grupe kojeg ste član
  6. Godina kada ste se počeli baviti narodnim plesom
  7. Veličina majice (XL, L, M, S)

 

Za sva pitanja moguće je obratiti se na elektronsku poštu bkudsevdah@gmail.com

 

Srdačno

BKUD SEVDAH ZAGREB

Petar Glušica