Najava događanja povodom Dana nezavisnosti BiH

BNZ za PGŽ kao organizator i VBNM za PGŽ kao suorganizator priređuju niz manifestacija i to:
 
Subota 28. 02. 2009. godine:
 
Promocija knjige ŤBosanska tradicionalna kuhinjať autora Saliha Agića, koja će se održati u prostorijama Bošnjačkog doma, Rijeka, Vodovodna 15 B u 17 sati.
 
Promotori: Senad Pršić, predsjednik BNZH i predstavnik pokrovitelja, Salih Agić, autor, te predstavnici izdavača, stručni recenzenti i dr.
 
U sklopu projekta ŤSevdalinka kao glazbeni mostť, održat će se solistički koncert Kornelije Pervan s programom turske i bosanske sevdalinke. Koncert  će se održati u prostorijama Bošnjačkog doma, Rijeka, Vodovodna 15 B s početkom u 1830 sati.
 
 
Subota, 07. 03. 2009. godine:
 
Stari zanati: retrospektiva dokumentarnog filma autora Rasima Karalića koji će se održati u prostorijama Bošnjačkog doma, Rijeka, Vodovodna 15 B, s početkom  u 19 sati.
 
Projekcija će obuhvatiti filmove iz Opusa “PRIČE O MALIM LJUDIMA” Rasima Karalića, autora nagrađivanih  dokumentarni filmova na domaćim i inozemnim festivalima:
                      
 1. Ovčari- ljudi s pašnjaka
 2. Ja se zovem Hodžić Safet
 3. Furmani
 
Subota, 14. 03. 2009. godine:
 
Gostovanje Kulturno-umjetničkog društva ŤSevdahť iz Gradačca (BiH) sa spletom igara, poezije i sevdalinke. Koncert će se održati u Rijeci, dvorana ŤFilodramatcať, Korzo 24, s početkom u 18 sati.
Druženje se nastavlja nakon koncerta u prostorima Bošnjačkog doma u Rijeci, Vodovodna 15 B.


admin