VEČERAS U ťKORTILUŤ OTVORENJE IZLOŽBE SARAJEVSKIH UMJETNIKA

Novi list, 6.2.2007, 19. stranica

RIJEKA – U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, danas se u riječkom Kortilu, s početkom u 19 sati, otvara izložba ť8372 NISU DOŠLIŤ, kojom se tijekom prošle godine obilježavala 11. godišnjica tragedije u Srebrenici. Izložba je bila postavljena i u muzejsko-galerijskom prostoru Muzeja ťMimaraŤ u Zagrebu u srpnju prošle godine, te u palači Sponza u Dubrovniku, a nakon Rijeke planirano je gostovanje u Vukovaru, Osijeku, Zadru te izvan granica Republike Hrvatske.

Image

Na izložbi sudjeluje šest autora srednje i mlađe generacije sarajevskih umjetnika čija su djela dobila brojna međunarodna priznanja. Andrej Đerković, Gordana Anđelić-Galić, Tarik Samarah, Šejla Kamerić, Anur & Ajna te Nedžad Hrelja kroz različite umjetničke medije promišljaju srebreničku tragediju i na vrlo izravan i snažan način, transparentnošću svojih radova svjedoče o zločinu koji se dogodio.

Image

Postav izložbe osmislio je renomirani sarajevski arhitekt Nedžad Hrelja, a autori izložbe su još i Sena Kulenović te Tarik Samarah. Na otvorenju će govoriti povjesničarka umjetnosti i jedna od autorica izložbe Sena Kulenović te povjesničar umjetnosti Berislav Valušek, a izložbu koja se može pogledati do 25. veljače otvorit će Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke.

N.E.

 

admin