V. Memorijalni dani Šefika Pezerovića

V. Memorijalni dani Šefika Pezerovića

Poštovani,

u spomen na prvog poginulog branitelja Bošnjaka Šefika Pezerovića i u počast svim Bošnjacima koji su dali život za Hrvatsku u Domovinskom ratu, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba organizira V. Memorijalne dane Šefika Pezerovića koji će se, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održati 8. i 9. svibnja 2015. godine u prostorijama Osnovne škole „Žitnjak“.

U okviru cjelodnevnog programa u subotu, 09. svibnja 2015. godine održat će se turnir u malom nogometu, šahu, stolnom tenisu i badmintonu za žene, memorijalna utrka na relaciji Policijska škola Josipa Jovića – Osnovna škola „Žitnjak“, te prigodni kulturno-umjetnički program kojim ćemo se prisjetiti i odati počast svim braniteljima Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Svečano otvorenje je predviđeno za petak, 8. svibnja 2015. s početkom u 19,00 sati predstavljanjem znanstvenog rada Srpska napadna operacija „Žaoka“, 26. srpanj 1991., autora dr.sc. Jakše Raguža i otvorenje izložbe o  branitelju Šefiku Pezeroviću.

Poštovani, bila bi nam izuzetna čast kada bi svojom prisutnošću podržali realizaciju projekta Memorijalni dani Šefika Pezerovića koji je iznimno važan projekt za bošnjačku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik Vijeća BNMGZ

Mr.sc. Kemal Bukvić

PLAKAT

Petar Glušica