VI.KONVOJ „DA SE NIKAD NE ZABORAVI “

VI.KONVOJ „DA SE NIKAD NE ZABORAVI “

Poštovani,

u spomen žrtava srebreničkog genocida Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 25. i 26. svibnja 2012. godine organizira VI. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“. Namjera je organizatora Konvoja okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji bi u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odali počast nevino stradalim Bošnjacima u srpnju 1995. godine. Srebrenički genocid, najveće stradanje Bošnjaka u novijoj povijesti, postao je nezaobilazni dio bošnjačkog identiteta o kojem mladi ljudi najbolje mogu naučiti iz neposrednog susreta s preživjelim svjedocima na mjestu zločina.

Upravo organizacijom Konvoja koji je postao tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja drugih nacionalnosti Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi skrenuti pozornost javnosti na ovaj stravičan događaj koji se desio u Europi na kraju 20-tog stoljeća.

Pozivamo vas da i ove godine aktivno sudjelujete u realizaciji ovog iznimno važnog projekta informiranjem i poticanjem vaših prijatelja, članstva vaših udruga, ali prije svega omladine da se pridruže Konvoju. I vaše sudjelovanje u Konvoju je svojevrsna poruka civiliziranom svijetu o genocidu u Srebrenici i cijelom Podrinju! Zajedno upoznajmo širu javnost sa Konvojem mladih i potrebi da sudstvo Bosne i Hercegovine i na ovaj način podsjetimo na zločince koje treba pohapsiti i nakon suđenja primjereno kazniti, a ne da slobodno šetaju Zvornikom, Bratuncem, Srebrenicom, Vlasenicom……

Vijeće za učesnike Konvoja osigurava smještaj u Behram-begovoj medresi u Tuzli sa doručkom i ručak u Srebrenici. Kako bi što kvalitetnije mogli isplanirati program putovanja molimo vas da nam se javite najkasnije do 17.05.2012. godine!

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Vijeću bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba na tel.: 01 631-4109; fax.: 01/631-4111, e-mail: vbnmgz@vbnmgz.hr; www.vbnmgz.hr .

Uz srdačne pozdrave, unaprijed se zahvaljujemo na vašem učešću i doprinosu realizaciji ovog iznimno važnog projekta za Bošnjake i sve ljude dobre volje u Hrvatskoj.

Kemal Bukvić, predsjednik Vijeća BNMGZ

Petar Glušica