ZVRK TEATAR – Sisak

ZVRK TEATAR – Sisak

U Sisku, ( subota ,29.3.2014. ) u Dom INA , održana je Donatorska konferencija knjiga za središnju knjižnicu Bošnjaka Hrvatske .

Ova sjajna manifestacija pod nazivom Gdje je knjiga, tu je moj dom , okupila je eminentne izvođače ( glazbenike, zborove, kud-ove, književnike i pjesnike…), a zajedno s tristotinjak posjetitelja u programu su uživali i visoki gosti i uzvanici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
U cjelom mozaiku znanih i dokazanih umjetnika Bošnjaka Hrvatske , kao maleni dragulj posebno je zaiskrio nastup Preporodovog ZVRK Teatra iz Zagreba, čija su djeca s puno šarma i radosti izvela insert iz poetsko-scenskog recitala Legenda o Ajvaz – dedi , kojeg je ispisao i s njima na scenu postavio njihov voditelj , književnik Rusmir Agačević .
Dovoljno je kazati kako su mali Zvrkovci pljeskom i povicima publike bili pozvani na još jedan poklon !
Uvaženi dekan Fakulteta Islamskih nauka u sarajevu , prof.dr. Ismet Bušatlić je rekao kako ga je  ” ovaj nastup oduševio i oplemenio njegov dolazak iz Sarajeva ” .
Naravno, red je spomenuti i djecu koja su ovom prilikom nastupala : Adna Modronja, Hannan Arslani, Merjem Hasanović , Timur Tiro , te Din i Denis Sadović.

književnik Rusmir Agačević

Petar Glušica