DOGMA O PIRAMIDAMA SE RUŠI – SEMIR OSMANAGIĆ U ZAGREBU

U Zagreb dolazi autor i istraživač Semir Osmanagić da održi predavanje u okviru “2. Eko-Festivala Zagreb!”.

Agilni istraživač piramida prezentirat će ekskluzivne fotografije piramida s putovanja na Mauricijus i Kanare te u Honduras, Peru, Meksiko, Boliviju, Egipat, Kinu i druge zemlje. Na kakve je reakcije vladinih institucija Osmanagić naišao po objavljivanju izvještaja na Mauricijusu, Tenerifama i u Kini?

Kako je otpočeo medijski bojkot projekta istraživanja bosanskih piramida diktiran iz New Yorka i Associated Pressa?

Zašto su se najprominentniji svjetski egiptolog dr. Zahi Hawass, predsjednik Asocijacije europskih arheologa dr. Anthony Harding i vodeći bh. arheolog dr. Enver Imamović udružili u zaustavljanju projekta istraživanja piramida u BiH?

Semir Osmanagić prisutne će upoznati s iznenađujućim rezultatima radiokarbonskih analiza uzoraka iz prahistorijskog podzemnog kompleksa tunelskih prolaza i prostorija ispod Bosanske doline piramida. Šta je vodeći svjetski stručnjak za materijale kojim su se gradile piramide dr. Joseph Davidovits iz Francuske poručio Osmanagiću nakon što je testirao uzorke kamenih blokova s Bosanske piramide Sunca i tumulusa iz Vratnice?

Osmanagić je jedini stručnjak sa Balkana o kome konstantno pišu svjetski mediji: udarna vijest CNN-a (2006), tridesetominutni dokumentarac na najgledanijoj američkoj TV stanici ABC (2007), glavna vijest na britanskom BBC-u (2008), dvadesetominutni dokumentarni film na najgledanijem svjetskom znanstveno-popularnom kanalu National Geographic Channelu (2009). Jedini je predavač sa ovih prostora koji je održao predavanje u čuvenoj Aleksandrijskoj biblioteci. Zbog otkrića piramida u BiH,  Osmanagić (www.semirosmanagic.com) je primljen u članstvo Ruske akademije prirodnih znanosti i ugledno Aleksandrijsko društvo arheologa.

Predavanje će biti održano u subotu, 12.09. 2009. u 20 sati u dvorani “Jedinstvo” (Klub “Močvara”), Ulica Trnjanski nasip b.b., Zagreb. Za dvosatno putovanje u doba graditelja piramida i magiju arheologije organizator ne naplaćuje ulaz.

admin