Simpozij “Sulejmanpašićeva kritika žurnalizma iz 1936-te godine”

Simpozij “Sulejmanpašićeva kritika žurnalizma iz 1936-te godine”

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju organiziraju simpozij Sulejmanpašićeva kritika žurnalizma iz 1936-te godine” u subotu, 29. listopada/oktobra 2022. s početkom u 12 sati u prostorijama Bošnjačke nacionalne zajednice, Ilica 54, Zagreb.

Malo je tko od nas doskora znao da je već 1936-te godine u tiskari Gaj u Zagrebu svjetlo dana ugledala prva knjiga komunikološkog, teorijsko-medijskog, odnosno filozofsko-medijskog karaktera Žurnalizam – razarač čovječanstva Dževada Sulejmanpašića. Pozivamo Vas na predstavljanje reprinta tog izdanja, ali i na simpozij koji smo organizirali u čast ovom zaboravljenom svojevrsnom mediološkom proroku.

Na simpoziju će o ovom djelu govoriti Gordana Vilović, Đorđe Obradović, Fahira Fejzić Čengić, Adnan Jahić, Željko Krušelj, Ljiljana Bulatović, Goran Bulatović, Sead Alić i druga renomirana imena filozofije medija i srodnih disciplina. Za novinare smo priredili besplatne primjerke a za sve ostale zanimljiva interpretiranja čudesno zanimljivog, te i danas aktualnog – Dževada Sulejmanpašića.

Program Simpozija dostupan je na poveznici Program SIMPOZIJ Sulejmanpašićeva kritika žurnalizma iz 1936-te godine

Dobro došli!

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba