“8372 NISU DOŠLI” U DUBROVNIKU

Image

Izložba “8372 NISU DOŠLI” od 5-25.XII 2006. predstavljena je u Državnom arhivu Dubrovnika (Atrij Palače Sponza) u Dubrovniku. Otvorenje izložbe održano je u posebnom ozračju, 5. XII 2006. dan uoči Dana branitelja Dubrovnika, uz nazočnost županijskih i gradskih čelnika te predstavnika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Dubrovnika ….

Image

Izložbu je otvorila gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, a nazočnima su se, prigodnim riječima, obratili i županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, ravnatelj Državnog arhiva Dubrovnik Ivo Orešković i koordinatorica izložbe i članica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Sena Kulenović. Znanstvena savjetnica u Zavodu za povijesne znanosti Dubrovnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dr. sc. Slavica Stojan vrlo dirljivim esejem podsjetila je nazočne na srebreničku tragediju. Dubrovačka kulturna javnost i Dubrovčani općenito kao i lokalni tiskovni i elektronski mediji pokazali su iznimno zanimanje za potresna svjedočanstva o srebreničkom genocidu šest bosansko-hercegovačkih umjetnika Tarika Samaraha, Anura&Ajne, Šejle Kamerić, Gordane Anđelić-Galić i Andreja Đerkovića.

Image

Važno je istaknuti da je VBNMGZ ostvarilo izuzetnu suradnju s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika i Vijećem bošnjačke nacionalne manjine u općini Župa Dubrovačka, te njihovim predsjednicima Hasanom Čustovićem i Izetom Spahovićem koji su izuzetnim zalaganjem pomogli da dođe do realizacije izložbe

Image

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba ovom prilikom se zahvaljuje Gradu Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, GP “Dubrovnik” i Državnom arhivu Dubrovnika koji su omogućili odražavanje izložbe “8372 NISU DOŠLI” u Palači Sponza u Dubrovniku.

admin